Már a címvédő távozására készül a Ganassi új igazolásával?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Már a címvédő távozására készül a Ganassi új igazolásával?

A Chip Ganassi Racing csapat bejelentette, hogy a 2023-as szezonban öt autóval fog versenyezni az IndyCar-ban. Ez a manőver meglepő volt, mivel eddig csak három vagy négy autós csapatok voltak jelen a mezőnyben. A Ganassi azonban úgy gondolja, hogy ez az új felállás lehetőséget teremt számukra a versenyképesség növelésére és a hosszú távú terveik megvalósítására.

Az ötödik autós helyet a csapat fiatal tehetsége, Kyffin Simpson foglalja majd el. Bár még csak 18 éves, és kevés tapasztalattal rendelkezik az IndyCar előkészítő sorozatában, Simpson sokoldalú versenyzőnek bizonyult, hiszen már más autós kategóriákban is versenyzett. Emellett mögötte jelentős anyagi támogatás is áll, ami szükséges ahhoz, hogy egy csapat öt autóval versenyezzen.

Bár ez a döntés sokakat meglep, a Ganassi Racing továbbra is bízik abban, hogy a meglévő pilótáik, Álex Palou és Scott Dixon, valamint a két újonc versenyzőjük, Linus Lundqvist és Marcus Armstrong is folytatják a sikeres szereplést. A csapat a jövőre is már most gondol, és már most garantálták Palou-nak, hogy 2024-ben náluk vezet majd.

Ez a lépés megmutatja, hogy a McLaren, amely a Ganassival közös partnere az IndyCar-ban, hosszú távú terveket szövöget az amerikai autós sorozatban, és teljes mértékben elkötelezett annak sikere mellett.

Tovább a cikkhez

Forrás: 500miles

Kapcsolódó bejegyzések